Marcello Mastroianni ve Catherine Deneuve'ün kızı Chiara, Kaan Müjdeci'nin filminde başrolde.
12 Haziran 2018

MARCELLO MASTROIANNI ve CATHERINE DENEUVE'ÜN KIZI

CHIARA MASTROIANNI,

"IGUANA TOKYO"NUN BAŞROLÜNÜ KABUL ETTİ!

 

Dünyaca ünlü İtalyan kökenli Fransız aktris ve şarkıcı Chiara Mastroianni, Kaan Müjdeci'nin yeni filmi "Iguana Tokyo"nun başrolünde oynamayı kabul etti! "Persepolis", "Ready To Wear", "Les Bien-Aimés", "Les Chansons d'Amour" gibi filmlerin yıldızı Mastroianni'nin, başrolünde yer alacağı filmin çekimleri, Tokyo ve Berlin'de gerçekleştirilecek.

 

İlk filmi "Sivas" ile birçok ulusal ve uluslararası ödül kazanan Kaan Müjdeci; senaryosunu yazdığı ve çekimlerine eylül ayında başlayacağı ikinci uzun metraj film projesi "Iguana Tokyo"nun hazırlıklarına devam ediyor.

 

Önceki günlerde Japonya'nın en önemli film destek fonu Bunka-cho'dan yararlanmaya hak kazanan "Iguana Tokyo" filminin iddialı kadrosu da açıklanmaya başladı. Kaan Müjdeci filmin başrollerinden birini, İtalyan aktör Marcello Mastroianni ve Fransız yıldız Catherine Deneuve'ün kızı, ünlü oyuncu ve şarkıcı Chiara Mastroianni'nin paylaşacağını açıkladı.

 

Kaan Müjdeci'nin yazdığı ve yöneteceği, Almanya-Türkiye-Japonya ortak yapımı "Iguana Tokyo"nun çekimleri Tokyo ve Berlin'de gerçekleştirilecek. Çekimlerinin 2018'de tamamlanması planlanan filmin dili ise Japonca ve İngilizce olacak.

 

"Iguana Tokyo" 1974'ten bu yana bakanlığın UNIJAPAN kuruluşu tarafından sağlanan Bunka-cho film fonundan destek alacak. Ortak yapımcılardan Ryohei Tsutsui'nin şirketi Trixta üzerinden başvurulan fon; en az 250 bin, en fazla 600 bin Euro olmak üzere projenin toplam bütçesinin %20'lik kısmını karşılayacak. Daha önce 10. Köprüde Buluşmalar - 34. İstanbul Film Festivali ve Cinelink 2015 21. Saraybosna Film Festivali'nde Ortak Yapım Platformları'na seçilen "Iguana Tokyo"; Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Destekleme Kurulu'dan da 1 milyon TL destek fonu almaya hak kazandı. "Iguana Tokyo", 69. Cannes Film Festivali kapsamındaki Cannes Atölye - Cannes L'Atelier'e seçilen toplam 15 proje arasında yer aldı.

 

Başarılı yönetmen aynı zamanda, yeni filmini "Iguana Tokyo Prologue" adlı bir sanat eserine dönüştürdü. Filmin hissini, fizik kuralları aracılığıyla seyirciyle paylaşmasına olanak sağlayan "Iguana Tokyo Prologue" adlı eser, Tokyo Arts and Space Hongo'daki "Compiling Behaviors, Digesting Actions" başlıklı sergide sanatseverlerle buluşuyor. Goethe-Institut Japan tarafından sergiye davet edilen Kaan Müjdeci'nin eseri, 1 Temmuz'a dek görülebilir.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)