Festival, bu yıl ilk kez düzenleniyor
10 Mayıs 2018

SİİRT KISA FİLM FESTİVALİNE BÜYÜK İLGİ

Bu yıl ilki gerçekleştirilen 1.Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali halkın yoğun ilgisi ile başladı. Türkiye'den ve dünyadan yönetmenlerin Kurmaca, Belgesel, Animasyon ve Deneysel kategorilerinde yer aldığı festivale AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay,Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşat Taşkın ve Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ katıldı.

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen 1.Uluslararası Siirt Kısa Film Festivali 7 Mayıs Pazartesi günübaşladı. 5 gün boyunca panel, senaryo ve sinema atölyeleri ve ücretsiz film gösterimlerinin gerçekleşeceği festivalde; Kurmaca, Belgesel, Animasyon ve Deneysel kategorilerinde yer alan kısa filmleri yarışacak. Festivalin açılışında AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay,Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşat Taşkın ve Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ açılış konuşması yaptı.

SANAT TOPLUMUN ZARAAFETİNİN GÖSTERGESİDİR

AK Parti Genel Başkan Baş Danışmanı ve Siirt Milletvekili Prof. Dr. Yasin Aktay "Sanat bir toplumun inceliğinin ve zarafetinin göstergesidir. Sanatı ihmal etmememiz gerekir. Bu güzel etkinliği sizlere sunabilmek için epeyce çalıştık. Katılım gösteren tüm sanatçılara ve İde Yapım Festival Direktörleri Baran Mayda ve Elçin Çelik'e çok teşekkür ediyorum. Siirt destanların ve kasidelerin yazıldığı, senaryolara ilham kaynağı olan çok güzel bir ilimiz. Bu coğrafyanın kısa film festivalleri ile daha da görünür kılacağına umut ediyoruzdiye konuştu.

SİİRT'İ İLERİYE TAŞIYACAK

Siirt Valisi Ali Fuat Atik "Bir şehrin tanıtımı en iyi sinema ve görsel sanatla yapılır. Siirt'imizin adı da artık terörle değil sanatla anılmasını istiyoruz" dedi. Siirt Belediye Başkanı Ceyhun Dilşat Taşkın "Siirt'in tarihini ileriye taşıyacak bir etkinliğin ilkini yaşıyoruz. Kültür Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilen bu etkinlikte valimiz Ali Fuat Atik ve milletvekilimiz Yasin Aktay bizzat organizasyonun içinde yer aldılar. Emeği geçen herkese şükranlarımı iletiyorum" dedi.

Siirt'e 2018 yılında 50 milyon TL'lik bir proje öngörüsü sunduklarını belirten Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ "Son 1 yılda dünyada 1 milyar insan seyahat etti. Bunların 33 milyonu Türkiye'de ağırlandı. Bu doğrultuda biz de Siirt'in kalkınmasında turizme odaklandık. Özellikle de yerel mutfak ve doğa turizmine yöneldik. Siirt Avrupa ve Türkiye'de en yüksek terasa sahip ve gastronomi ile ilgili yerel kalkınma potansiyeline sahip. Biz her zaman ajans olarak Siirt'in kalkınması için her konuda destek veriyoruz. Bu festivalin de Siirt'e hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

UMUT VERİCİ BİR TABLO

Ana Juri Başkanı Mahperi Uçar "Sinema bilimin, kültürün, tarihin kapsadığı bir sanat dalıdır. Türk sineması Yeşilçam'dan bu yana önemli adımlar attı. Uluslararası alanda alınan ödüller sinemamızı bir adım ileriye taşıdı. Sinemamız adına umut verici bir tablo olabilmesi için festivallere ihtiyacımız var. Kısa film festivalleri bunun ön ayağını oluşturuyor. Jurimiz ile birlikte bir hafta boyunca özenle hazırlanan kısa filmleri titizlikle izleyeceğiz" dedi.

GÖKSEL'E İLHAM VEREN BELGESEL FESTİVALDE

Açılış töreninde konser veren Göksel "Siirt'e ilk defa geldim. Batman'dan Siirt'e gelirken yol beni etkiledi. Bir kez daha gelip bölgeyi dolaşacağım" dedi. Festivalin ilk gününde hazırlanan belgesel videoların içeriğini seyreden Göksel ""Sen Orda Yoksun" şarkımı Metin Erksan'ın yönettiği "Sevmek Zamanı" filminden esinlenerek yazmıştım. Bu filmin de festivalde olması güzel bir tesadüf oldu benim için" diye konuştu.

EFSANALERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Sanatta 50. Yıl Ödülü'nü ünlü sinema oyuncusu Erhan Yazıcıoğlu alırken, Yaşam Boyu Onur Ödüllerini ise sinemanın emektarı Hülya Koçyiğit ve Bulut Aras'a takdim edildi. Törende ayrıca Birol Güven, Berat Yenilmez, Aydın Sarman, Faruk Sofuoğlu ve Mustafa Kemal Kuruçay'a teşekkür plaketi hediye edildi.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)