Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali, 10. kez yola çıktı.
20 Mart 2018

10. ROFİFE Kısa Film Festivali başladı!

10 yıldır farklı şehirlerde düzenlenen ve gençleri çağdaş sinemaya teşvik etmek amacıyla yola çıkan Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali, 10. kez yola çıktı. Bu yıl Ankaralı sinemaseverlerle Başkent Üniversitesi'nde düzenlenen festivalde; film gösterimleri, sinema dünyasının tanınmış isimleriyle söyleşiler ve gala geceleri olmaya devam edecek.

Bu yıl İtalya'nın onur konuğu ülke olarak güç verdiği festivalde, Başkent Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek söyleşilerin takvimi şöyle;

 

22 Mart Perşembe

10.00    Açılış Konuşması

11.00    Tiyatro-Dizi ve Sinema sanatçısı Koray ERGUN / "Yeşilçam Sinemasından Türk Sinemasına" (Doç. Dr. Şükran AKPINAR moderatörlüğünde)

14.00    Dünyaca ünlü yönetmenler Addis GADZHIEV ve Boris BANK / "Yönetmenlik Konferansı" (Güneş ABBAS moderatörlüğünde)

 

23 Mart Cuma

10.00    Sinema eleştirmeni ve yazar Atilla DORSAY / "Türk sineması ve dünya sinemasında Film Eleştirmeni Olmak" (Prof. Dr. Hale KÜNÜÇEN moderatörlüğünde)

11.00    Dünyaca ünlü yönetmenler Addis GADZHIEV ve Boris BANK / "Yönetmenlik Konferansı" (Güneş ABBAS moderatörlüğünde)

13.30    Tiyatro-Dizi ve Sinema sanatçısı Cezmi BASKIN / "Türk Sinemasında Oyunculuk Sanatı" (Film eleştirmeni ve Televizyon Programcısı Deniz Ali TATAR moderatörlüğünde)

14.30    Prof Dr. Zaur MÜKERREM ve Prof. Dr. Nezih ORHON / "Sinemayı Eğitmek"

 

24 Mart Cumartesi akşamı Başkent Üniversitesi İhsan Doğramacı Salonunda gerçekleşecek Gala ve ödül gecesiyle son bulacak festivalde; değerli sanatçılar Atilla Kaban ve Figen Genç'in konseri olacak.

Festival finalisti filmlerin yönetmenlerinin de katılacağı geceye, değerli sanatçılar Zaur Mükerrem, Filiz Akın, Cezmi Baskın, Tamer Levent ve Serhat Kılıç da ödüllerin, almak üzere gecede bulunacaklar.

Festivalle ilgili detaylı bilgilere http://www.rofife.org/tr/ den ulaşabilirsiniz

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)