“Gözlerine bakmak öyle hoşuma gidiyor ki. Seneler önceki bir şarkıyı duyuyor gibiyim.” Annesi, Gazinocu Feridun yüzünden ‘dile düşmüştü’. Sevgilisi de, Feridun Bey’in oğlu Faruk’un saldırısıyla ‘dile düşecekti’ neredeyse. Zaten şarkının adı da farklı değil: “Seninle Düştüm Dile”!
09 Aralık 2016

"Gözlerine bakmak öyle hoşuma gidiyor ki. Seneler önceki bir şarkıyı duyuyor gibiyim." Annesi, Gazinocu Feridun yüzünden 'dile düşmüştü'. Sevgilisi de, Feridun Bey'in oğlu Faruk'un saldırısıyla 'dile düşecekti' neredeyse. Zaten şarkının adı da farklı değil: "Seninle Düştüm Dile"!

 Nisan-Mayıs aylarında çekilen 'Seninle Düştüm Dile', 17 Kasım 1969, Pazartesi günü (Beyoğlu) 'Lâle', (Mecidiyeköy) 'Özlem' sinemalarında gösterime girmiş. 104 dakika ve bunun 16 buçuk dakikası şarkı, türkü.

Ağır Ceza Reisi Necabettin Yal, sanıklar Kenan Yılmaz ve Şakir Sosyete için karar vermek üzere. Savcının talebi, Türk Ceza Kanunu'nun 450'nci maddesine göre '24 yıl ağır hapis'. Gazinocu Feridun Kurtoğlu söz ister. Gerçi daha önce tanık olarak 'şahadette bulunmuştu' ama daha söyleyecekleri varmış.

"Bundan senelerce evvel, Beyoğlu'nun yan sokaklarında bir saz salonu sahibiydim." Sert, merhametsiz bir patron. Şarkıcı Nevin'den bir oğlu olduğunu kabullenmiyor hiç. Kenan daha ilkokulda. Bir sürü ihtiyacı var, dinleyen kim. Anacığının trafik kazasında ölümü durumu daha da zorlaştırır. "Annenin cenazesini kaldırdık ya, daha ne istiyorsun benden" diyor gazinocu. Bir tek oğlu varmış, o da (şımarık) Faruk. 1 lira yol parası vererek kovar bizimkini. On küsur yıl sonra madalyon olarak göreceğiz bunu. Muhtar, 'çocuk korumaya' aldırmış Kenan'ı. Okuyup meslek sahibi, belki de çok zengin olacak. (Filmin asıl kahramanı bu muhtar galiba).

Tek arkadaşı Sevgi. O da yoksul, talihsiz. Hastalıklı anne-Zuhal Üstüntaş'ın, el çamaşırı yıkamaktan tırnakları tersine dönmüş. Aylardır ödenmeyen kira, kasap bakkal borcu üvey baba Adil'in umurunda değil. İş güç hak getire. Yaptığın tek şey içmek ve "Kesin sesinizi ulan! Zırladığınız yeter artık" diye azarlamak. İçmese bu kahrı çekebilir miymiş! Para istermiş beyimiz, para. En sevmediği şey, miskinlik! Burası aş evi değilmiş, çalışmayan defolup gidermiş. Kendisinin 'gittiği' yer ise meyhane! Çok kızdığı bir gün boğmaya kalkmıştı karısını. Evden çıkışı tekme ile masayı devirerek! "Akşama içki soframı hazırlamayı unutmayın sakın."

fhdfhdfh

Kenan "Hiç unutmayacağım seni. Seneler geçse de, ihtiyarlasak da arayıp bulacağım seni" demişti Sevgi'ye. Ama karşılaşmaları bir rastlantı sonucu olacaktır.

Yıllar geçmiş, çok yakışıklı bir delikanlı olmuş. Öğrenemeyeceğimiz bir üniversiteyi bitirmek üzere. Müthiş de kumarbaz. Pokerde rakipsiz. Lakabı 'Rest Kenan'. 'Floş ruayalin kupasından başka kalp tanımaz'. İki arkadaşı var; Sosyete Şakir ve Çilli Leyla. Biri taksi şoförü, diğeri taverna şarkıcısı. Evleri, Madam Hayganoş'a ait 'Güneş Pansiyon'. Kahramanımız geçmişte yaşadığı zorluğu unutmamış.  Çuha masalarda kazandığını son kuruşuna kadar Darülaceze'deki çocuklara harcıyor. Poker parası için Madam'ın yatağında az ter dökmedi Şakir! "Ah, yavruz! Sana yardım etmek vicdanımın zaruretidir. Paraysa para, pulsa pul. Ah, minelaşk!"

Feridun Bey, saz salonu ve iki oteli Faruk'a devretmiş. Delikanlı, babasından da çakal. 5 yılda adeta bir kraliyet kurmuş. Sayısız otel, saz salonu, bir kumarhane. Sevgi ise gazinolardan birinde Belkıs Özener'in sesiyle assolist. Sahne adı; Çilem Gül. Anne yine hastalıklı, 'kötülük kumkuması' üvey baba hâlâ içkici, asalak. Faruk'un yanında fedai gibi bir şey.

Kahramanlarımızın karşılaşması o kumarhanede. Önce tanımasalar da bir yakınlık hissederler. İkisinde de 'geç kalmış, kavuşamamış' insanların garipliği vardı. Ama işleri zor. Çünkü Faruk da Sevgi'yi istiyor.

İş, tecavüz girişimine; Genç kızın kendisini balkondan atmasına (ameliyat, 60 bin liraymış); Bu para için Kenan'ın kumara ağırlık vermesine, Şakir'in arabasını satmasına, Çilli'nin tekrar saza dönmesine; İki kardeşin kavgasına dek varır. Faruk, Kenan'ı öldürecekken Şakir, daha önce davranıp O'nu kurşunluyor. Hem de 9 kez!

Yaptıklarına pişman olan Feridun Bey'in tanıklığıyla beraat ediyorlar. 'Nefsi müdafaa'. Film biterken hepsi Şakir'in '34 DL 950' plakalı 'şevrole'sindeydi.

'Seninle Düştüm Dile'deki melodiler.

'Seninle Düştüm Dile' (Rast) (1967) (Sabri Süha Ansen) 9 sahnede (Çocuk Kenan "Anneciğim, Feridun Bey ne merhametsiz adam" derken; Kenan, Sevgi'ye babasını ziyarette olanları anlatırken; Sevgi, Darülaceze'de "Seni şimdi tanıdım, Kenan" diye düşünürken; Lunaparkta; Ağaç altındaki konuşmanın sonunda; Yıllar sonra Salacak sahillerindeyken; Sevgi için çiçekçi kızdan bir karanfil aldığında; Yaralanan Sevgi için hastaneye geldiğinde; Ameliyat parasını vezneye yatırdıklarını söyledikten sonra).

'Kalplerden Kalplere' 2 sahnede (Çocuk Sevgi ve çocuk Kenan, Salacak Sahili'ndeki ilk konuşmada; Yıllar sonra gazinoda birbirlerine sarılırlarken).

'Charade'deki (1963) (Henry Mancini) 'Bye Bye Charlie' Nevin, ambulansta ölmeden önce, oğluna babasının kim olduğunu söylerken.

'Ramona' (1928) (Mabel Wayne / L. Wolfe Gilbert) Çilli Leyla, muhasebeci müşteriyle konuşurken.

'Rumeli Karşılaması' 2 sahnede (Oktay Yavuz, Şakir'in taksisinde, sevgilisiyle sarmaş dolaşken; Şakir, yorgunluktan perişan, Hayganoş'un odasından çıkarken).

54w57w54

Ron Goodwin And His Orchestra'nın 'Holiday In Beirut' albümündeki (1962) 'Bashtiki-Boom' (Philimone Wehbe) 2 sahnede (Ahmet'in, Güneş Pansiyon'daki, Leyla'ya sepetle meyve getirdiği ilk sahnede; Hep birlikte Şakir'in bozulan arabasını ittirirken). 'Bassita!' (Philimone Wehbe) Şakir, Kenan'ın kumar parası için, Hayganoş'un odasına yollanırken.

The Modern Jazz Quartet'in 'The Sheriff' albümündeki (1964) 'Carnival (Manha De Carnival)' (Luiz Bonfa / Ross Jungnickel) Yıllar sonra Sevgi ve Kenan'ın kumarhanedeki karşılaşmalarında. 'Natural Affection' (John Lewis) Kenan'ın 'ful dama karşı kare as' çıkardığı ve Yolsuz Kerim'i tanıdığımız kumarhanede. 'The Sheriff' (John Lewis) Son kumarhane sahnesinde.

'The Cat' (Lalo Schifrin) Sevgi ve Kenan kumarhaneden kaçarken. (Bunun için evlerin çatılarını kullanmaları, melodi ile çok uygun!).

Paul Mauriat'nın 'Une Larme Aux Nuages' uzunçalarındaki (1968) 'Angelica' (Barry Mann / Cynthia Weil) 4 sahnede (Ağaç altındaki konuşmanın başında; Yılbaşı gecesi dansta; Kenan hastanede "Hadi uyu artık meleğim. Rüyaların en güzelini göreceksin. Yemin ederim, en güzelini, en mutlusunu, en renklisini göreceksin" derken; Kelepçe takılırken). 'Une Canzone' (1968) (Franco Bracardi / André Pascal) Kenan, şarkıcı olduğunu öğrendiği Sevgi'nin gazinodaki odasına geldiğinde.

Fausto Papetti'nin '8a Raccolta' 33'lüğündeki (1968) 'San Francisco' (1967) (John Phillips) Sevgi, yılbaşı kutlaması için bizimkilerin kaldığı pansiyona geldiğinde. 'The Kiss (Blow-Up filminden)' Yılbaşı gecesi, Kenan'ın dizlerinde uyurken.

Booker T & The MG's'in "Doin' Our Thing" albümündeki (1968) "Doin' Our Thing" (Steve Cropper / Donald 'Duck' Dunn / Booker T. Jones / Al Johnson Jr.) 2 sahnede (Faruk, Adil'i sarhoş edip cebinden anahtar alırken; Sevgi'ye saldırısının başında).

'Porgy And Bess'deki (1956) (George Gershwin) 'Overture' Her Gün' gazetesindeki "Üvey Babasının Tecavüz Etmek İstediği Genç ve Güzel Şarkıcı Kendini Pencereden ('Balkondan' olmalıydı) Aşağı Attı" haberi sırasında. Seyyar gazete satıcısı "Üvey babasının tecavüz etmek istediği genç kızı yazıyor" diye bağırmaktaydı. (Aslında saldıran Faruk'tu. Ama bir numara ile Adil'in suçlanmasını sağlamış).

'In The Heat Of The Night'taki (1967) (Quincy Jones) 'Peep-Freak Patrol Car' Feridun Bey, Faruk ve adamlarına "Bakıyorum çok neşelisiniz. Kahkahalar bütün köşkü kapladı" derken.

'Kalenin Bedenleri' Leyla, gazinoya Manav Ahmet'in geldiğini görünce.

Los Hermanos Rigual'in 'Chitarra More Mio' uzunçalarındaki (1965) 'Collina Rossa' Şakir, 100 lira bozdurmak için 'Ruje Nuar'a girdiğinde.

Jimmy Smith'in 'The Cat... The Incredible Jimmy Smith' 33'lüğündeki (1964) 'Theme From Joy House' (1964) (Lalo Schifrin) Kenan, para dolu çantayı, Faruk'tan almaya geldiğinde. 'St. Louis Blues' (William Christopher Handy) Kenan ve Şakir, gazinodakilerle kavga ederken.

Jimmy Smith'in 'All Day Long' 45'liğindeki (1957) 'All Day Long' (Kenny Burrell) Polis, hasta odasının kapısını açıp bakarken. Kenan, Sevgi ile konuşmak için 1 dakika izin istiyor.

dkdghdgh

'Sol minör Adagio' (Tomaso Albinoni) 2 sahnede (Feridun Bey'in sondaki mahkeme konuşmasında; Karar okunurken).

Filmdeki şarkılar, türkü.

'Seninle Düştüm Dile' (Rast) (1967) (Sabri Süha Ansen) 3 sahnede [(4 dakika 13 saniye) Nevin, Gülderen Gül'ün sesiyle Feridun'un gazinosunda söylüyor; (2 dakika 20 saniye) Leyla, Gülderen Gül'ün sesiyle söylüyor; (1 dakika) Filmin sonunda koro söylüyor]. "Seninle düştüm dile//Aşkın bana bir çile//Rakip oldum bülbüle//Gönül verince güle//**//Gonca mısın gül müsün//Menekşe gözlü müsün//Manolya yüzlü müsün//Gönülden sözlü müsün."

'İnleyen Nağmeler' (Nihâvend) (1969) (Zeynettin Maraş) (1 dakika 45 saniye) Çilem Gül'ün (Belkıs Özener'in sesiyle) gazinodaki ilk şarkısı. "İnleyen nağmeler ruhumu sardı//Bir rüya ki orda hep şarkılar vardı//Uçan kuşlar, martılar//Yeşil, tatlı bir bahar//Gülen, şen sevdalılar vardı//**//Arzular orada, zevk oradaydı//Bir deniz ki aşk dolu dalgalar vardı///Uçan kuşlar, martılar//Yeşil, tatlı bir bahar//Gülen, şen sevdalılar vardı."

'Kalenin Bedenleri' (2 dakika 10 saniye) Çilli Leyla'nın, yel değirmenli gazinoda söylediği türkü. "Kalenin bedenleri-yay yar yar yandım//Koyverin gidenleri-şinanay yavrum şinanay nay//İpek bürük bürünmüş-yar yar yar yandım//Niksar'ın fidanları-şinanay yavrum şinanay nay//**//Entarisi aktandır-yar yar yar yandım//Ne gelirse Haktandır-şinanay yavrum şinanay nay//Benzimin sarılığı-yar yar yar yandım//Her gün oynamaktandır-şinanay yavrum şinanay nay." (Son dizedeki 'ağlamaktandır', Leyla'nın hareketli dansına uygun olarak 'oynamaktandır' şeklinde değiştirilmiş).

'Kalplerden Kalplere' (Nihâvend) (2 dakika 10 saniye) Sevgi'nin gazinodaki ikinci şarkısı. "Kalplerden kalplere//Sevgi dolarken//Gözlerin manalı//Elin sımsıcak//**//Gül gibi o yüzün//Bir an solarken//Gözlerin arayıp//Gönüle dolacak//**//Bitmeyen şarkım benim//Gönlümün tatlı namesi//Oldu yıllar sonra yine//Aşkımın en son bestesi//**//Ellerin yumuşak//İnce pek güzel//Yıllarca uyusam//Sessiz dibinde//**//Okşamak onları//Tatlı bir emel//Ellerin birleşip//Kaldıkça yine."

'Gizli Aşk Bu' (Nihâvend) (1969) (Zeynettin Maraş) (2 dakika 53 saniye) Sevgi'nin gazinodaki son şarkısı. "Gizli aşk bu söyleyemem derdimi hiç kimseye//Zevke veda, neşeye de, veda artık her şeye//Arzular bir hayal oldu, baharımın gülleri soldu//Gönlüm hicran, hasret, gamla doldu//**//Sevdim amma görmüyor bak gözlerim hiç kimseyi//Gizli aşk bir gizli dertmiş, feda ettim her şeyi//Arzular bir hayal oldu, baharımın gülleri soldu//Gönlüm hicran, hasret, gamla doldu."

Filmin şarkısı o dönem çok sevilmişti. İzinsiz kullanımlar artınca, Sabri Süha Ansen, gazetelerde, tam 53 sözcüklü bir cümlelik duyuru yayınlar (30 Aralık 1968)."Güfte ve bestesi benim olan 'Seninle Düştüm Dile' rast şarkıma ait telif hakkı hususunda belli süreli olarak GRAFSON firması ile sözleşmiş olduğumdan müteakip süreler için benden yazılı müsaade almadan plak doldurulmamasını ve doldurulmuş olanların piyasaya arz edilmemesini, aksi takdirde ilgili firmalar hakkında hukuki işlem yapılarak tazminat talep olunacağı görülen lüzum üzerine ilanen duyurulur." Sözünü ettiği 'belli ve müteakip süre' 6 ayda aşılıyor. Nesrin Sipahi, aynı şarkıyı ODEON için plak yapacaktır (Haziran, 1969).

"Adım Sosyete Şakir. Bendeki lügat değme külhanda yoktur. Bıçkınım, serseriyim, hovardayım, altın kalpliyim." Tanju Gürsu'yu Sosyete Şakir yapan film. Daha önce biraz 'Gurbet Kuşları' (1964) ama asıl 'Yalan Yıllar' (1968) ile başlayan bitirim şoförlüğü bu filmle 'ebedileşiyor'. Sinemada şöhretin bir tek yolu var; Kendine giden rolü bulabilmek. Turist Ömer/Sadri Alışık; Horoz Nuri/Vahi Öz; Adanalı Tayfur/Öztürk Serengil; Fosforlu Cevriye/Neriman Köksal ve Türkan Şoray; Şoför Nebahat/Sezer Sezin ve Fatma Girik gibi Tanju Gürsu da artık Sosyete Şakir. Jön ve kötü adam rollerinden sonra; Herkesin yardımına koşan, bıçkın, iyi kalpli bir İstanbul şoförü." Filmin çevrimi sırasında, Etiler'de külüstür ama O'nun demesiyle 'Şahin' arabasını tamir ederken şunları söylüyor; "Şansa bak. Kimi artist film icabı pufla döşeklerde yatar, kimi de benim gibi asfalt yollara uzanır." Deri ceket, balıkçı yaka kazak, daracık pantolon. Paraya sıkıştıklarında 'Hayganoş Bank'ın koynunda ter döküyor. Ama direksiyon sallarken çok 'mutaassıp'! Öpüştüler diye Oktay Yavuz ve kız arkadaşını yaka paça dışarı atmıştı; "Ulan, bana bakın ulan, burası haftada üç defa basılan Zurnik'in Kırmızı Fener Oteli değil." '34 AP 811' plakalı 'şevrole'sini 'Kendini Arayan Adam'da (1963) Başkomiser Rıfkı; 'Yakut Gözlü Kedi'de (1966) gangsterler; 'El Kızı'nda (1966) Sami-Hüseyin Zan kullanıyordu.

Silvana Panpani, tanıtım yazısındaki gazinoda konuklar arasındaydı. Vahit Volkan, 'Ruje Nuar' çalışanı. Zehirli Hayat'ın (1967) simitçisi Ahmet Yıldırım 3 sahnede karşımıza çıkıyor; Kumarhanede ve iki kez de Leyla'nın şarkı söylediği değirmenli kulüpte. İsmail Varol, Renan Fosforoğlu, Cevat Uz, Süheyl Eğriboz, Kenan'ın poker arkadaşları. Kumarhane görevlisi tanıdık biri; İhsan Bayraktar.

Kenan, Sevgi'ye yakınıyor; "Ne öz, ne de üvey babam olmadı ('oldu' demeliydi). Keşke olsaydı da beni her gün kamçıyla dövseydi." Üvey baba Adil, rakı ve (seneler sonra) viskiyi dudağının sol köşesinden içiyor. Hasta yatağında inleyen karısına 'nazikçe' boğmaya kalkar. "İçmesem sizin kahrınızı çekebilir miyim? Senin için, piçin için hayatım kaydı."

Güneş Pansiyon, 'üç yuvasızı bir araya getiren yuva'. Madam Hayganoş'un kalbi Şakir'e ait. "Ah Şakirciğim... Hayganoş'un gönül yuvasına çoktandır konduğun yoktur" diye nazlanıyor.

Nevin ve Leyla'nın benzerliği şaşırtıcı! Nedret Güvenç'in sesiyle konuşup Gülderen Gül'ün sesiyle şarkı söylüyorlar! Sinemadaki 4. yılında Esen Püsküllü, ilk kez şarkıcı rolünde. Birkaç aylık bebeği Ahmet'e bir armağan gibi filmde 3 tane Ahmet var. 1. Faruk'un Gazino'daki yardımcısı; 2. Manav Ahmet; 3. Şakir'in arabasını sattığı şirketin muhasebecisi.

Nevin'in götürüldüğü ambulanstaki yazı (şimdikilerden farklı olarak) düz. O zaman öndeki arabanın aynasından ters olarak okunması sorun olmuyormuş! Ters yazmak için 'biricik müttefikimiz' Amerika'daki düzenlemeyi bekliyoruz galiba.

Son kumar sahnesinde bir hata var. Kenan, kartları dağıtırken solundaki oyuncuya 4. kâğıdı vermeyi unutuyor.

Manav Ahmet'in diğer adı 'Vitamin Enişte'. Erol Günaydın seslendirmiş. 'Leyla' diyor başka bir şey demiyor. "Hayatta kimsem yok. Bir yuvanın hasretini çekiyorum hep. Bir 'evet' desen dünyalar benim olacak." Yün sarmasına yardım ediyor. Mazisiyle kabulleniyor. Suçlamadan. Bir sahnede Sevgi "Manav Ahmet'in gösterdiği merhametin, affetmenin, sen de bana bir zerresini göster" diye yalvaracaktır Kenan'a.

Nejat Saydam iki kez görünüyor. Darülaceze'de ve otomobilin satıldığı yerde.

Faruk, kendisine ismi ile seslenen şarkıcı Gülbin'i (unutulmaz Aynur Aydan) cezalandırır; "Gazinomda benle bu şekilde laubali olmamanı kaç defa söylemiştim sana." Yarından itibaren (2. sınıf) Yalı Gazinosu'na postalayacakmış. Canı istemiyorsa gidip 'koltuk meyhanesi'nde çalışabilirmiş! (Babası da 'okuyucu' Nevin'e benzer şeyler söylemişti). Ruje Nuar afiş dolu. Bülent Oran, Fatma Türkan, Ömür Çocuklar, Nalân Ateş, Parazitler, Garipler, Arzu Gonca, Dündar Coşkun, Kırmızı Güller, Asuman Arsan, Striptiz Sevilay.

sr6usrtusrt

Kenan'ı Hayri Esen; Şakir'i Sadettin Erbil; Sevgi/Çilem ve Darülaceze'deki hemşireyi Jeyan Mahfi Ayral; Zafer Önen 5 kişiyi (Ağır Ceza Üyesi Necabettin Yal; Darülaceze'de Doktor Nejat Saydam; Feridun Bey'in evindeki Kâhya Osman Efendi; Nevin'e sataşan kişiye "Al bakalım voltanı, yürü" diyen garson; "Bu kadar terslik olmaz yahu! Ben devam etmiyorum" diyen kumarbaz); Feridun'u Muhip Arcıman; Faruk'u Fuat İşhan; Hayganoş'u Mürüvvet Sim; Sevgi'nin annesi ve Çilem'e "Etraf Faruk Bey'in adamlarıyla dolu" diyen bakıcıyı Nezihe Becerikli seslendirmiş.

Kenan-Kartal Tibet; Sevgi/Çilem Gül-Sema Özcan ve annesi Zuhal Üstüntaş; Sosyete Şakir-Tanju Gürsu; Çilli Leyla-Esen Püsküllü; Necabettin Yal-Yargıç; Feridun Kurtoğlu-Reha Yurdakul; Faruk-Yusuf Sezgin; Adil-Ali Şen; Nevin-Nedret Güvenç; Çocuk Sevgi-Sedef Ecer ve Çocuk Kenan-Tuncay Torun; Manav Ahmet-Ergun Köknar; Doktorlar-Muammer Gözalan ve Kenan Tüzer; Madam Hayganoş-Jale Öz; Şarkıcı Gülbin-Aynur Aydan; Yolsuz Kerim-Reşit Çıldam; Faruk'un adamları 'Sarışın' Hüseyin Zan, İsmail Varol, Cevdet Özalaş; Şakir'in arkadaşı 'Belediye Sabri'; Salacak ve Kız Kulesi; Mahkeme; Gazinolar; Hastane; Kumarhane; Darülaceze; Güneş Pansiyon; '34 AE 368' plakalı resmi araç; Nevin'e çarpsa da '34 FL 048' plakalı kamyon; Garajdaki '06 AR 947' plakalı otomobil çok güzel. Ağır Ceza Üyesi Ali Demir birkaç saniye görünüyor. Hiç konuşmadığı halde neden gözümüz hep O'nda.

Sema Özcan buradaki bazı giysilerini başka filmlerde de kullanmış. Yıllar sonra Kenan'la, kumarhanede karşılaştığındaki kostümü 'Aşk Bu Değil'de (1969) Toptaşı Cezaevi'nden tahliye olan Nihat-Murat Soydan'la konuşurken ve 'Hayatımın Erkeği'nde (1969) babası-Mümtaz Ener ile dans ederken; 'Gizli Aşk Bu' şarkısını söylerkenki elbiseyi 'Bir Şoförün Gizli Defteri'nde (1969) ayna önünde makyaj yaparken giyiyordu.

Ölünün arkasından konuşulmaz ama Feridun Bey, iki sahnede "Annen yosmanın biriydi. Haram süt emmiş nankörün biriydi. Senelerce gazinomda çalıştı. Kendine ille bir baba arıyorsan kaldırımlarda ara. Anan olacak karı oralardan peydahlamıştır seni... Seni peydahladığı adamı şaşıran anana lanet et, bana değil" demişti oğluna. Kenan ise "Anam senin kahrından öldü" diyor. Oysa 'kamyon çarpmıştı' rahmetliye!

Çilli Leyla, üç yıldır bir pavyonda konsomatris şarkıcı. 'Mayası iyi'. Bar patronunun metresi olmak bir gün bile aklının ucundan geçmemiş. Çirkefin ta içinde temiz kalmayı bilmiş. Kendisine 'tav, öl dese ölecek' muhasebeciyi 'yolmadan' ailesinin yanına gönderir. "İstersen arkadaşlığa başlayalım hemen. Bakalım paran yetecek mi... Yerine koyarım diye para çekeceksin... Sonra ne olacak malum. Demir kafesin içine yallah!"

Babasından, Sevgi'nin ameliyatı için para istediği sahnede Doğu-Batı burjuvazileri arasındaki nitelik farkı ortaya çıkıyor. Feridun, 500 lira verecekken 60 bini duyunca vazgeçip sepetlemeye kalkar. Hakaretler yağdırır. 'Love Story'deki baba Oliver Barret III ise "May I know the reason?" dedikten sonra ağır ağır çek defterini imzalayacaktır. (Ödülü de oğlundan yıllardır duyamadığı "Thank you, Father" olur). 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)