Ali Şen, Türk Sineması’nın en önemli karakter oyuncularındandı. Oyuncu olmadan önce Adana’da kendi halinde bir marangozdu.
09 Kasım 2016

Ali Şen, Türk Sineması'nın en önemli karakter oyuncularındandı.Oyuncu olmadan önce Adana'da kendi halinde bir marangozdu. Adana Halkevi Tiyatrosu'nun dekorlarını yapma işini aldığında elbette ki hayatının değişeceğini bilemezdi. Ali Şen bir yandan tiyatronun dekorlarını yaparken bir yandan da provaları büyük bir dikkatle izliyordu. Aklı artık tiyatroya kaymıştı. Bu merak onu önce Ses Tiyatrosu'nda oyunculuğa, ardından Yeşilçam'da yeri doldurulamaz karakter oyunculuğuna götürdü.

Ali Şen ilk kez, Adana Halkevi'nde sahneye çıktı. 1944 - 1946 yılları arasında gezginci Sadi Tek Tiyatro'sunda oynadı. 1950′lerin başında İstanbul'a taşındı. Hem fabrikada ustalık yapıyordu, hem de marangozluk. İstanbul'da Ses Tiyatrosu'nda Vahi Öz'ün grubunda oynadı. Kameralar karşısında ilk rolünü 1954 yılında Turgut Demirağ'ın filmi "Ahretten Gelen Adam" filminde oynadı.

hdfhdf

Aynı zamanda Şener Şen'in babası olan Ali Şen, komediden drama birçok eserde rol almış, 290 kadar sinema filminde oynamıştır. Genellikle kötü paragöz adam rollerinde oynamıştır. Özellikle "Yılanların Öcü" (1962) filminde canlandırdığı muhtar ve "Vurun Kahpeye" (1964) filminde canlandırdığı Hacı Fettah tiplemeleriyle unutulmazlar arasına girdi. Sanatçının kazandığı veya aday gösterildiği bir ödül ne yazık ki bulunmamaktadır

15 Aralık 1989 tarihinde İstanbul'da 71 yaşında beyin kanaması sonucu vefat etmiştir. Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığın'nda toprağa verilmiştir.

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)