Francisco Goya'nın II.Dünya savaşı sırasında kaybolan tablosu ortaya çıktı dedikodusu, sınır tanımaz tüm kolleksiyoncuları harekete geçirir. Bunlar, Amerikalı görgüsüz milyarder, Rus mafia lideri, ortadoğulu terörist, Çinli yeraltı şebekesi lideri, eski Nazi kaçakçı, İngiliz sanat komisyoncusu, İngiliz haberalma teşkilatı MI5 ve borç batağında yüzen üçkağıtçı Mortdecai ve onun güzel karısı
01 Şubat 2015

Francisco Goya'nın II.Dünya savaşı sırasında kaybolan tablosu ortaya çıktı dedikodusu, sınır tanımaz tüm kolleksiyoncuları harekete geçirir. Bunlar, Amerikalı görgüsüz milyarder, Rus mafia lideri, ortadoğulu terörist, Çinli yeraltı şebekesi lideri, eski Nazi kaçakçı, İngiliz sanat komisyoncusu, İngiliz haberalma teşkilatı MI5 ve borç batağında yüzen üçkağıtçı Mortdecai ve onun güzel karısı.

Johnny Deep dünya üzerinde en fazla hayranı olan sinema oyuncusu, en büyük gişe hasılatı elde edilen filmlerden çoğunda başrol oynayan büyük bir yetenek, bu film oyuncunun aynı zamanda yapımcısı olduğu bir film. Çizgi film estetiği kullanılan bölümler, şiddet sahnelerindeki gerçeküstü lezzet, yapımcı Deep'in aynı zamanda dostu olan Tim Burton filmlerine hayran olduğunu düşündürüyor. David Koepp seçiminin de yapımcı rolündeki Deep'den geldiğini biliyoruz.Kısa vadede baktığımızda büyük bir hasılat getirmeyeceğine inandığımız bu film aslında uzun vadede oyuncunun en başarılı performansı sayılacak bir film olacaktır.

Aynen çok büyük gelir elde edilen Karayip Korsanları serisinde olduğu gibi çok fazla dikkatinize vermeden hoş vakit geçirmek, dünyadaki kalıplaşmış klişelerden yola çıkarak ortaya çıkan komediye tanık olmak isterseniz, yüzünüzde minik bir gülümseme ile sinema terk etmenizi sağlayacak bu filme gitmelisiniz.

Yazar: Erkan Büker, Bahçeşehir Üniversitesi, Sinema TV Bölümü, Öğretim Üyesi

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)