Heyecanla beklenen Hılzı ve Emekli 2 (RED 2) filmi için vizyon öncesi film eleştirisi...
30 Temmuz 2013

Ne ajanlar geldi geçti bu beyaz perdeden. Ama hiçbiri "DC Comics"in çizgi romanı olan RED'in baş karakteri Frank Moses (Bruce Willis) gibi değildi. Öncelikle Frank emekli. Kaç tane emekli ajan tanıyoruz. Neredeyse hiç. Düşünmeden edemiyor insan, acaba emekli olunca ben de karizma olacak mıyım? Ya da en azından çevik? En kötü ihtimalle eğlenen, en iyi ihtimalle paranoyak olayım. Aynı Marvin (John Malkovich) gibi.

Birinci filmden bir kaç ay sonrasını anlatıyor RED 2. Frank ve Sarah (Mary-Louise Parker) mutlu olmaya çalışan çift olmuşlar ama bela onları bırakmıyor. Tabi ki Marvin'i de. 33 yıl önce yapılmış bir nükleer bomba hikayesinin gerçek olduğunu öğrenen ekibimiz bombayı durdurmak için yola çıkarlar. Tabi ki Frank artık devlet için sorun olmaktadır. Frank'i ortadan kaldırmak için Jack Horton (Neal McDonough) görevlendirilir. Başarısız olunca dünyanın en iyi kiralık katili görevlendirilir. Bir yandan bombayı bulmaya çalışan ekibimiz diğer yandan Han Cho Bai'den (Byung-hun Lee) kaçmaya çalışırlar.

Dünyanın dört bir yanında heyecan ve komediyle harmanlanmış bir kovalamaca filmi olmuş. Hoş vakit geçirdim ben izlerken. Yer yer güldüm, kimi zaman heyecanlandım. Seriye yakışır bir film olmuş kısacası. Çizgi romanın sıkı takipçisiyseniz filmi sevmeyebilirsiniz. Çizgi roman daha ciddi iken film serisi daha komedi-aksiyon olmuş. Aklınızdan çizgi romanı çıkarırsanız sizin de keyif alacağınızı düşünüyorum. Oyunculuğa değinmiyorum bile. Muhteşem bir kadrodan başka bir şey beklemezdim zaten.

Sinemada izleyecek film bulamıyorsanız ya da en azından arkadaşlarınızla güzel vakit geçirmek istiyorsanız kesinlikle izlemeniz gereken bir film. Aksiyon ve komedinin dozu tam yerinde. Ne fazla, ne eksik. Kesinlikle zamanınıza değecek. Evet, nerede kalmıştık. Hah tamam... En iyisi paranoyak olayım ben. Yoksa başka bir şey mi bulsam. Bilemedim şimdi. En iyisi ben bir daha izleyim RED'i.

 İyi seyirler...

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)