'Not Fade Away' (Sen Gitmeden Önce) filminin vizyon öncesi eleştirisi...
18 Temmuz 2013

Klasik Rock müziğin derinlerine kadar işlediği ve buram buram samimiyet kokan bir film vizyonun eşiğinde. Elbette hasılat rekorları kıracak bir durum söz konusu değil. Öte taraftan yalnızca meraklısına hitap eden bir yapı ile ufak bir kitleyi hedefleyen bir film.

Çoğunluklu ağır giden bir üslup ile gelecek vaat eden bir Rock grubunun nasıl da tarihin sayfalarına gömüldüğünü konu alıyor.  Aslında gençlik nüfusunun büyük bir kısmının yaşadığı önemli bir konuyu konu alan film en çok da üniversite kitlesini hedef almış durumda. Olabildiğince samimi yazılmış diyaloglarla filmi gerçeğe yaklaştırmaya gayret eden yapımın hayata oldukça pesimist bir bakışı var.

Heveslisinin hoş vakit geçireceği fakat konuyla ilgisi olmayanı ya da en azından klasik Rock sevmeyen kişileri çok fazla derinden etkileyeceğini söyleyemem. O yüzden gitmek isteyenler kararını bu söylediğimi de göz önüne alarak verirse film çıkışı kimse hüsrana uğramayacaktır.

Müzik sever biri olarak açıkçası benim çok dikkatimi çeken ya da etkilendiğim bir film değildi. Anlatmaya çalıştığı konuyu çok beğenmeme karşın yine de bazı noktalar biraz daha vurgulansa ve tekniğe biraz daha dikkat edilse çok daha başarılı bir film olacağı kanaatindeyim. Ayrıca müzik gruplarında bir şeyler başarmaya çalışan gençlerin de bu kadar da olumsuzluklar ve umutsuzluklar içinde olduğunu zannetmiyorum. Kendi adıma, filmin samimi dilinin yanı sıra biraz daha objektif yaklaşmasını beklerdim.

İyi seyirler

 

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)