<p>Star TV'nin sevilen dizisi Derdest oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Dizinin iki önemli oyuncusu, Sezin Akbaşoğulları ve Burak Sergen, Sinematürk camiası için sorularımızı yanıtladı...</p>
31 Temmuz 2012

Beyaz Gelincik dizisindeki Ceren Durul karakteriyle akıllarda yer eden Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu 1981 doğumlu oyuncu Sezin Akbaşoğulları, Derdest dizisinde Gaye Acar olarak karşımıza çıkıyor...

Opera sanatçısı bir anne ile tiyatro sanatçısı bir babanın çocuğu olarak 1961 yılında Ankara’da dünyaya gelen tiyatro ve sinemanın usta oyuncusu Burak Sergen Derdest dizisinde Bülent Yıldırım karakterine hayat veriyor...

Sinematürk: Öncelikle oyuncu olmaya nasıl karar verdiğinizi anlatır mısınız?

SA: Ortaokula başladığım senelerde oyuncu olmaya karar verdiğimi hatırlıyorum. İngilizce derslerine skeçler hazırlıyorduk. Sonrasında okulda küçük gösteriler hazırlamaya devam ettim. Bir çeşit kendimi ifade etme şekliydi benim için.

Sinematürk:Diziler dışında bir de sinema filminde oynadınız (O...Çocukları). Yer aldığınız tiyatro oyunları da var mı, yoksa tiyatroda da yer almayı düşünüyor musunuz?

SA: Geçtiğimiz Mayısta Ankara’da ‘Cesaret Ana’ çalıştık (Brecht). Tabi ki inandığım insanlarla tiyatro yapmayı her zaman çok isterim.

Sinematürk: Diziler, sinema filmleri ve tiyatro oyunlarının hayatınızdaki yerlerinden söz edebilir misiniz? Sizin için en vazgeçilemez olanı hangisidir?

BS: Akademik tiyatro oyunculuğunun tüm bu konuları içerdiğinden dolayı hayat tarzınız oluyor. Ama ben bunun dışında kalmaya çalışıyorum... TİYATRO...

Sinematürk: Derdest dizinde yer almaya karar vermenizde diziyle ilgili hangi faktörler etkili oldu? 

SA: Okuduğum en iyi senaryo idi. Rolü çok sevdim. Yapımcı ve yönetmenine çok güvendim. Bunun yanı sıra teması Aşk olmayan, bir sistem eleştirisi yapmayı hedefleyen bir proje olması da beni cezp etti.

BS: Öncelikle Tim's Prd.  tv serilerine yaklaşımını ciddi ve estetik buluyorum. Bu kadar kalitesiz yapımların içinde bu sektörün hala seçkin işler yapılabileceğini kanıtlaması, Tims Prd seçmemde çok büyük etkisi oldu. Senaryoda işlenen hikayenin akla ilk gelen açılımları işlememesi diğer bir seçicilik konusu. Cast seçimi vb vb...

Sinematürk: Derdest dizisinde canlandırdığınız Gaye Acar karakterinden söz eder misiniz? Rolünüze nasıl hazırlandınız?

SA: Gaye son derece idealist genç bir avukat. Haksızlığa tahammülü yok ve adaletin hukuk yoluyla sağlanacağına inanıyor. Güçlü, cesur ama aynı zamanda da deneyimsiz ve aslında çok toy. Yaşadığı olaylar onun büyümesini ve gücünün farkına varmasını sağlayacak.

Sinematürk: Dizide canlandırdığınız Bülent Yıldırım karakterinden söz eder misiniz? Rolünüze nasıl hazırlandınız?

BS: Karakter ne tam beyaz ne tam siyah. İki rengin karışımının oynanabilirliğinin zorluğu beni cezbeden bir olgu. Bülent Yıldırım haklılığını haksız yöntemlerle kapatma konusunda oldukça başarılı. Role hazırlanmamamı hep bu açmazlar üzerine kurdum. 

Sinematürk: Dizinin çekim sürecinden söz edebilir misiniz? Çekimler haftanın kaç günü devam ediyor?

SA: Ekip çok yoğun bir şekilde haftanın her günü çalışıyor. Benimse bazen 1 ya da 2 gün boş zamanım olabiliyor. 1 hafta gibi kısa bir sürede 1 film çekmeye çabalıyoruz. Aslında bu dizi sektöründe çalışan herkes için çok yıpratıcı bir süreç ama başka türlü bir formül de yok gibi görünüyor maalesef.

BS: İlk bölümün detayları çekimleri biraz uzattı. Ama genelde normal seyrinde sürüyor. Sesli çekim yapıyoruz bu bir avantaj. Beş altı günde bitiyor. 

Sinematürk: Derdest’le ilgili izleyicilerden ne tür tepkiler alıyorsunuz? Sizce dizi başarılı ve uzun soluklu olabilecek mi?

SA: Genel olarak seyircinin hikayeyi takip edebildiğini gözlemliyorum ki bu da bizim işimiz için çok önemli. Zaten başarılı ve temiz bir iş çıkardığımızı düşünüyorum(bütün bu şartlar altında.) Uzun soluklu olup olmayacağını da zaman gösterecek.

BS: Kritikler hep olumlu ve destekleyici ama bu çok izafi bir olgu. Yarın değişebilir. Uzun soluklu olması hepimizin isteği ama kriterlerin bu konuda ne olduğunu ben bile çözmüş değilim...

Sinematürk: Dizi çekimlerinden kalan zamanlarınızda neler yaparsınız?

SA: Çekimlerden pek fırsat kaldığını söyleyemeyeceğim ama boş bir zamanım olursa eğer beni dinlerdirecek, eğlendirecek aktiviteler yapıyorum. Spor yapmak, arkadaşlarımı görmek gibi.

BS: Sevgilim Işıl Sergen ve kedim Lalenia ile olmak beni çok rahatlatıyor. Müzik, astrofizik, gitar ve seyahat diğer hobilerim.

Sinematürk: Son olarak sitemiz sinematurk.com ile ilgili düşünce ve önerilerinizi öğrenebilir miyiz?

SA: Sinematürk bizim sektörü  yakından takip eden ve en güncel bilgileri bulabildiğimiz ender sitelerden biri. Bu anlamda sizleri tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.

BS: Bu tür paylaşım siteleri sosyal derneklerin yaptığını daha hızlı ve katılımı daha çok arttırarak yapıyor, fazla olmasında fayda var. Önerim beğenilerin veya eleştirilerin değerlendirmesini yapanların konuları daha iyi bilmesini sağlayıcı içeriklerin yayınlanması...

Röportaj: Neslihan Sevilmiş

 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)