O bir sinema sanatçısı. Televizyon kanallarında dizi seyreden seyircilerimiz bu ismi kuşkusuz hemen hatırlayacaklardır. Sinemaseverler de bu isme aşinadır muhakkak...
31 Temmuz 2012

O bir sinema sanatçısı. Televizyon kanallarında dizi seyreden seyircilerimiz bu ismi kuşkusuz hemen hatırlayacaklardır. Sinemaseverler de bu isme aşinadır muhakkak...

Neyse sizleri fazla düşündürmeden, Sema Atalay’ı biraz daha yakından tanıyalım. Onun sanat yaşamı Ankara’da 1995 yılının öncelerinden başlar. TRT Kurumunda dublaj sanatçısı olarak göreve başlamış ve gene aynı kurumda “Gençlik Programı”nın sunuculuğunu yapmıştır. Kısa bir dönem tiyatro oyunculuğu da yapan sanatçı, Ankara’dan İstanbul’a gelip yerleşmiş ve sanat camiasına, ATV televizyonunda “Sanat Programı” sunuculuğu yaparak merhaba demiştir. Sonra,... Sonrası da şöyle;

Fabuloso, Bosch, Aymar, Luna, Danone, reklam filmlerinde
- STAR TV de Metin Akpınar ve Zeki Alaysa ile birlikte “Yerim Seni” dizisinde
- PRİMA TV’ de “Sanatçıyla Randevu” adlı programda, sunuculuk
- TGRT’ de “Ğ TV” adlı komedi dizisinde
- STAR TV de “Çarli” adlı komedi dizisinde
- TGRT’ de “Marziye” adlı dizide
- ATV’ de yayınlanan “Mahallenin Muhtarları” adlı dizide
- TRT’ de yayınlanan ve Kandemir Konduk’ un yönettiği “Ona Bakma Bana Bak” adlı dizide
- ATV’ de yayınlanmış olan “İş Dünyası” adlı programda sunuculuk
- TRT’ de yayınlanan “Günahım Neydi Allahım” adlı dizide
- TRT’ de “Ay Işığı Nerdesin” adlı dizide, Mahir Günşıray’ın karısını
- ATV’ de yayınlanan “Sayın Bakanım” adlı dizide Kenan Işık’ ın karısını
- Erden Kıral’ın yönettiği “BABA” adlı televizyon filminde
- “Harem Suare” de Abdülhamit’in 2. karısını Murat Derman’ ın yönettiği “Gölgeler” adlı sinema filminde Carmen(çingene) karakterini (Film henüz vizyona girmedi)
- “Yeşil Işık” filminde Hülya Avşar’ın hanım arkadaşı rolünde, ( Bu filmle Antalya Altın Portakal Film Festivalinde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı)
- TGRT için çekilen “Kızım İçin” isimli Televizyon filminde, oynadı ve program sundu.

Şu günlerde ise Show TV’de de Kenan Işık ve Aydan Şener ile beraber “Fikrimin İnce Gülü” ile TRT 1 de oynanmakta olan “Küçük Adımlar” isimli dizide rol almaktadır.

Aslında sanatçımız Sema Atalay’ın sanat hayatı çok küçük yaşlarda başlar. Ses Mecmuası tarafından 1965 yılının Çocuk Yıldızı seçilir. Ancak ne yazık ki film çevirmeden sanat yaşamı biter. Babasının görevi nedeniyle Sema İngiltere yolcusudur bu tarihlerde.

Atalay bu yarışmaya katılan 2500 çocuk içinden gelerek birinciliği almıştır. İlk elemeyi 72 kişi kazanmış ve bu sayı içinden de 16 finalist belirlenmiştir.

Bu yarışmacılar arsında kimler yoktu ki? Beşiktaşlı futbolcu Ahmet Özacar’ın kızı “Dilistan”, Abdurrahman Palay’ın Kızı” Oya”, Dansöz İnci Birol’un iki yeğeni, sinemamızın komedi oyuncusu Suphi Kaner’in ikizleri “Aşkın ve Taşkın”, Bir de sonraları Ömercik filmleri dizisiye seyirci karşısına çıkacak olan “Ömer Dönmez”.

1965 yılında henüz 3 yaşında olan Sema Atalay, 2500 çocuk arasından finale kalarak Ses Mecmuası “Çocuk Yıldızı” seçildikten sonra “Ses Mecmuası” adına film çevirme imkanını bulamamışsa da, ilk film deneyimini 1975 yılında “Güneşin Battığı Yer” isimli kısa film ile yapmıştır.

Kaynak
Yalçın Özgül
 YORUMLAR  ({{commentsCount}})
{{countDown || 2000}} karakter kaldı
{{comment.username}}
{{moment(comment.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)
{{reply.username}}
{{moment(reply.date).fromNow()}}
Uyarı:  Yorumunuz, yönetici tarafından onaylandıktan sonra tüm ziyaretçilerimiz tarafından görüntülenebilecektir. (Bu mesajı sadece siz görüyorsunuz)